"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΣ


Αναμφίβολα οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας της Χαλκιδικής, δικαιούνται να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα, αφού από τη περιοχή τους έλκει την καταγωγή του ο νέος Αρχιερεύς της Εκκλησίας των Ιωαννίνων.

Με 46 ψήφους, εξελέγη σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ο αρχιμ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης. Ο νέος Ποιμενάρχης των Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες, με καταγωγή από τη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.

Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2011, ανέλαβε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη θέση του Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ.


Εις πολλά έτη Δέσποτα !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου